Allergi og pollenplager

ALLERGI

HVA ER EGENTLIG ALLERGI?

Innenfor homeopatien tilhører allergi gruppen som kalles tuberkulære sykdommer. Navnet kommer fra den tiden man trodde at tuberkulose hos forfedre var årsaken til denne tilstanden. I dag vet man at det er en arvelig tendens. Noen familier har gener som kan disponere til tuberkulose og flere andre tilstander.

Det medisinske miljøet har endelig, etter 200 år kommet til samme konklusjon som homeopatien har hevdet hele tiden. Nemlig at allergi og tuberkulose kan være arvelig. Det betyr ikke at du kan få tuberkulose av allergi, men at de er sykdommer i samme gruppe.

Tilbakevennende plager som årlig allergi, stadige forkjølelser, gjentatte ørebetennelser eller feber som blusser opp igjen når man tror man er i ferd med å bli frisk.  I kjølevannet av pollenallergi og andre sesong relaterte allergier oppstår gjerne øvre luvftvegs infeksjoner. Antibiotika og allergimedisiner endrer gjerne på bakteriefloraen, og immunsystemet får en knekk. Homeopatisk medisin gjenoppretter immunsystet!

FØLGESYMPTOMER TIL NOEN ALLERGITILSTANDER KAN VÆRE

  • Uro, rastløshet, urolige legger, hyperaktivitet.
  • Lett blødning fra tannkjøtt, neseblod eller blod i urin og avføring.
  • Rødhet eller varme i kinn, eller i føtter når man legger seg om kvelden.
  • Misnøye, utilfredshet og lengsel som fører til hyppig endringer av jobb, bosted eller partner, samt stor reise lyst.
  • Voksesmerter, vanskeligheter med å legge på seg, eller sterk lengde vekst (høy i forhold til alder eller gjennomsnitt)
  • Ufrivillig vannlating hos barn, sengevæting.
  • Sterkt negativt eller positivt forhold til melk, iskrem eller røkt mat.
  • Glad i bar skog og fjellet.

De som er plaget med f.eks. pollenallergi opplever vår og sommer som en tøff tid med rennende øyne og nese, svie, kløe, nysing og hoste. I følge Norges Astma- og allergiforbund er det nå så mange som 900 000 pollenallergikere i Norge. Av disse er 700 000 så plaget at de bruker medisiner.

Mange oppsøker homeopat for å få en naturlig tilnærming til pollenplagene. Behandling med homeopatiske medisiner søker å styrke immunforsvaret og rette opp i ubalanser hos pasienten slik at de ikke reagerer på pollenet. Det beste er å oppsøke homeopaten allerede i januar, for å starte behandlingen så tidlig som mulig, men det er også mulig å få ”akuttbehandling” mot pollen med homeopatiske medisiner. Folk i alle aldre kan bruke homeopati.


Del artikkelen på