HORMONBALANSE

Bioidentisk hormonterapi

Hormonsystemet sørger for en hårfin balanse som gir grunnlaget for helse og velvære. Gode nivåer av progesteron, østrogen og testosteron er en forutsetning for dette. Progesteron er en forløper for mange andre steroidhormoner, inkludert testosteron og østrogen. Det er laget av kolesterol som igjen er laget av acetat, et produkt fra nedbrytningen av sukker og fett i kroppen. Vi tar hormontest i samarbeid med vår lege, som ved avtale sender testsvar til deg og vår homeopat.  Kontakt oss for time.

Skadelige kjemikalier i kostholdet

Vanlige kjemikalier som påvirker menneskers hormoner, gir helseskader som årlig koster mer enn 1,35 billioner kroner i Europa, ifølge ny forskning. Hormonforstyrrende stoffer som blant annet finnes i sprøytemidler, matemballasje, kosmetikk, klær og andre forbrukerprodukter, anslås i en ny studie å koste samfunnet enorme summer på grunn av negativ effekt på helsen. Derfor anbefales det sterkt å spise økologisk dyrket mat. Du gir samtidig et viktig signal til de bøndene som ikke produserer økologiske matvarer.

Ubalanse i de kvinnelige hormonsystemer

Hos kvinner kan symptomer på hormonell ubalanse komme lenge før menopausen. Men mange kvinner leter også etter en forklaring på hvorfor de opplever tretthet, humørsvingninger, tap av sexlyst, ømme bryster, PMS, infertilitet, kraftig mens og dårlig hukommelse. Alle disse symptomene kan skyldes en ubalanse i hormonsystemene.

Hormonell ubalanse hos menn

Etter fylte 30 år, vil menn oppleve en nedgang i testosteronnivåene med omtrentlig 1% for hvert år. Så i 40 årene er nivåene falt med over 10-20%. Med dagens kosthold, får menn i seg mer østrogener enn før. Det gir grunnlag for prostataproblemer og nedsatt trivsel.

Alt dette kan rettes opp med bioidentiske hormoner. I kroppen syntetiseres hormonene på  kjemisk vis, og disse hormonene kan i dag produseres relativt billig ved bruk av bl.a. soya og jamsrot. Men vel så viktig er det å unngå hormonhermere. Du får resept på bruk av bioidentiske hormoner via vår lege.


Del artikkelen på