Sjokolade for hjertet

KreativHelse-Sjokoladehjerte_305x100Når middagsbordet er ryddet og kaffetørsten siger innover en vanlig hverdagshelt, da oppstår lett en syndig liten tanke på sjokolade. Og den gode nyheten er: Lukk opp skapet og knekk deg en bit, det er bra for deg!

En liten rute sjokolade om dagen beskytter nemlig mot hjertesykdom, skal vi tro en ny italiensk studie.

Ikke likegyldig hvilken sjokolade

Dessverre er det ikke så enkelt som at all sjokolade er sunt. Det gjelder å holde seg til de mørke variantene, og i moderate mengder. Melkesjokolade har liten effekt.
Det ideelle inntaket er ifølge den italienske studien 6,7 gram per dag. Enkelt sagt bør en 100 grams mørk sjokoladeplate for «medisinsk» bruk vare i 14 dager. Legg den ved siden av tranen i kjøleskapet og nyt den daglige dosen!

Reduserer risiko for infarkt og slag

Kroniske betennelser i vevet i blodomløpet er en risikofaktor for hjertesykdommer som hjerteinfarkt og slag. Forskerne fant ut at det var en sammenheng mellom inntak av sjokolade og forekomsten av slike betennelser. 4849 friske personer deltok i studien.
Studien tok utgangspunkt i at de høye forekomstene av antioksidanter i kakaobønnen kunne være gunstig mot betennelser.
– Resultatene er oppløftende. Personer med et moderat sjokoladeinntak har betydelig lavere nivå av C-reaktivt protein (betennelsesmarkør, red. anm.) i blodet, sier lederen av studien Romina de Giuseppe til Livescience.com.

Del artikkelen på